Start » SWIG » Aktualności » Aktualności

Domowa wegeta ze świeżych warzyw

Dodano: 03.11.2014 | Grażyna Głąb

poznaj głogoczów od kuchni

Poznaj z nami Głogoczów od kuchni!

Samo zdrowie! Zestaw warzyw zakonserwowanych solą, można trzymać w chłodnej piwnicy lub lodówce, dodawać do wszystkiego - zup, sosów, potrawek... Wspaniała warzywna baza zawsze pod ręką :)

Oto składniki:

1.) Marchew, pietruszka, por, seler, kalafior - po pół kilograma

2.) Pomidor, sól - po 20 dkg

3.) Natka pietruszki, natka selera - po 10 dkg

4.) 3 grzyby

Wszystko zmielić (np. w malakserze, maszynce do mięsa itp.), wymieszać z solą i napełnić słoiki. Porządnie zakręcić i podpisać. Nie pasteryzujemy! Trzymamy w chłodnej spiżarni, a po otwarciu w lodówce.

Smacznego :)

 

 

 

Powrót

Chcesz zamieścić komentarz?
Zaloguj się

Login:
Hasło:

 
 
 

     


Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.